Tag Archives: GPS

Примена на GPS во рекреативно и професионално спортување

fitness-header-forerunner110

Глобалното позиционирање се повеќе навлегува во секојдневните активности на луѓето. Штом еднаш нашата 3D позиција (координати) на земјината површина е одредена, понатаму имаме низа од информации кои ни ги сервираат GPS уредите.
 Највидлив пример на успешно користење на GPS во спортот се веќе масовно користените GARMIN GPS часовници, кои на спортистите им овозможуваат мерење на брзината со која трчаат/се движат, должина на изминатата патека, споделување и анализа на податоците на online web апликација, или со еден збор се што им е потребно да ја следат и анализираат својата состојба во реално време.

GARMIN GPS часовниците веќе ги имаме во продажба и во Македонија, а ги лоциравме на продажните места на www.GarminGPS.mk

Следното видео презентира дел од можностите … Интересно , погледнете …

www.GarminGPS.mk

Топографски карти како позадина на Вашиот рачен GARMIN GPS навигатор

Garmin_rasterMAP

Рачните GARMIN GPS/GLONASS уреди за теренска навигација се од голема корист, ако Вашата работа или хоби вклучува посета и движење по терени!
garmin_gpsmap64_page-topo-europakarte-1Напреден, цврст дизајн, екран на допир или со копче за управување, можност за  Камера, инсталирани дигитални топо мапи, барометарски altimeter, 3-axis електронски компас, wireless data sharing, touchscreen, high-sensitivity GPS ресивер со овозможени WAAS /EGNOS, колор дисплеј, microSD™ картичка. Некои модели имаат и можност за Внесување на скенирани растерски подлоги! Импортирање на сателитски снимки BirdsEye™ Satellite Imagery дирекно во уредот!

GARMIN GPS навигација за секоја потреба … сигурно до целта!
www.GarminGPS.mk / 078 306 200 / info@garmingps.mk

Web Mapping можност за презентација

MKmaps

Web презентација на просторни сегменти

Користењето на современата технологија овозможува се повеќе начини за публикување на просторни податоци со најразлична намена.
Еве една интересна можност за визуелизирање на просторни сегменти што може да се примени за најразлични корисни презентации.
Применет е збир од современи геоинформатички технологии кои обезбедуват квалитетни просторни податоци и едноставен, без никакви побарувања на корисничка страна, информатички код за публикување.

  • Во можност сме да Ви понудиме проект и технологија за прибирање просторни податоци и Web картирање по Ваше барање
  • Повеќе на www.welcome2macedonia.com | www.MKmaps.com

Бензинските станици на Lukoil Македонија, промо Мапа

 

GPS – Генерални карактеристики на Глобалниот систем за позиционирање

gps basic

Генерални карактеристики на Глобалниот систем за позиционирање

Семинарска Тема: ” GPS Leica SR 20 ” 

Содржина

ƒGPS Генерални карактеристики
ƒGPS Компоненти на системот

  1. ƒВселенски сегмент
  2. Контролен сегмент
  3. Кориснички сегмент

Основни кориснички принципи:

  1. ƒОсновна равенка во ГПС
  2. ƒРастојание
  3. ƒПозиција

ƒСтруктура на GPS сигналот
ƒGPS Приемник Leica SR 20
ƒСофтвер за обработка на GPS податоци – Leica Geo Office
ƒТест мерења со Leica SR 20 и добиени резултати

…..

Тема: ” GPS Leica SR 20 ”
ПРЕВЗЕМЕТЕ .PDF НА ОВОЈ ЛИНК >превземи .pdf> 

Александар Тушев инд.бр 215

Можеби ве интересираclose