Tag Archives: GNSS

Мониторинг на деформации на столб од Жичарата Водно

Coordinate Quality Leica monitoring

Живееме во динамичен свет. Зградите и браните слегнуваат, мостовите вибрираат , столбовите се поместуваат. Секако, оваа не треба да го сватиме како опасност, туку како момент кој треба да го следиме и имаме под своја контрола.

Денешната технологија ни овозможува 24 часовен мониторинг на секое најмало поместување од положба во 3Д.
Еден таков проект стартуваше ГеоВИЛД МАК – авторизираниот дистрибутер на Leica Geosystems во Македонија.
Мониторингот е на еден столб од Жичарата до Милениумски Крст, Водно, Скопје.
Целта е стручниот тим на жичарата во секое време да има увид на осцилациите на столбот по трите оски, и секако доколку се забележи нешто над дозволените отстапувања, да се реагира навреме.

Повеќе детали од проектот и секако резултати ќе објавуваме континирано во соработка со тимот на ГеоВИЛД МАК и жичарата Водно.

Monitoring Display Leica

[google-map-v3 width=”100%” height=”200″ zoom=”12″ maptype=”hybrid” mapalign=”center” directionhint=”false” language=”default” poweredby=”false” maptypecontrol=”true” pancontrol=”true” zoomcontrol=”true” scalecontrol=”true” streetviewcontrol=”false” scrollwheelcontrol=”false” draggable=”true” tiltfourtyfive=”false” addmarkermashupbubble=”false” addmarkermashupbubble=”false” kml=”http://georeport.mk/files/kmlmapping/gmx902gg.kml” bubbleautopan=”true” showbike=”false” showtraffic=”false” showpanoramio=”false”]

 

Можеби ве интересираclose