Tag Archives: Geowildmak

Мониторинг на деформации на столб од Жичарата Водно

Coordinate Quality Leica monitoring

Живееме во динамичен свет. Зградите и браните слегнуваат, мостовите вибрираат , столбовите се поместуваат. Секако, оваа не треба да го сватиме како опасност, туку како момент кој треба да го следиме и имаме под своја контрола.

Денешната технологија ни овозможува 24 часовен мониторинг на секое најмало поместување од положба во 3Д.
Еден таков проект стартуваше ГеоВИЛД МАК – авторизираниот дистрибутер на Leica Geosystems во Македонија.
Мониторингот е на еден столб од Жичарата до Милениумски Крст, Водно, Скопје.
Целта е стручниот тим на жичарата во секое време да има увид на осцилациите на столбот по трите оски, и секако доколку се забележи нешто над дозволените отстапувања, да се реагира навреме.

Повеќе детали од проектот и секако резултати ќе објавуваме континирано во соработка со тимот на ГеоВИЛД МАК и жичарата Водно.

Monitoring Display Leica

[google-map-v3 width=”100%” height=”200″ zoom=”12″ maptype=”hybrid” mapalign=”center” directionhint=”false” language=”default” poweredby=”false” maptypecontrol=”true” pancontrol=”true” zoomcontrol=”true” scalecontrol=”true” streetviewcontrol=”false” scrollwheelcontrol=”false” draggable=”true” tiltfourtyfive=”false” addmarkermashupbubble=”false” addmarkermashupbubble=”false” kml=”http://georeport.mk/files/kmlmapping/gmx902gg.kml” bubbleautopan=”true” showbike=”false” showtraffic=”false” showpanoramio=”false”]

 

19.11.2010 Leica VIP event – 5 Години GeoWILD MAK

На овој настан организиран со нашите корисници, накратко го презентиравме работењето на ГеоВИЛД МАК во изминатите 5 години со акцент на поголемите реализирани проекти и развојните планови за иднина.
Исто така во тек со развојот на инструментите и опремата од Leica Geosystems AG, беа промовирани новите GS08 GNSS и најфлексибилната тотална станица со вградена камера Leica Viva TS11 и ТS15.
Значајно место на овој настан одвоивме и за нашите корисници и партнери во поголеми проекти, Агенцијата за Катастар на Недвижности со проектот МАКПОС и ФАКОМ АД со проектот во индустриска метрологија.
ГеоВИЛД МАК продолжува и понатаму да биде на Ваше располагање.

Агендата на настанот беше следната.

 5 Години GeoWILD MAK – презентација.pdf, Г-дин Александар Тушев, продажба и маркетинг ГеоВИЛД МАК
– ФАКОМ АД – проект презентација.pdf, Проф.Др Тихомир Николовски, Г-дин Зоран Делев, Г-дин Зоран Симјановски, Г-дин Ненад Кралевски
– МАКПОС – проект презентација.pdf, Г-дин Саше Димески, раководител на сектор основни геодетски работи во АКН

– Ново од Leica Viva – презентација.pdf, Г-дин Александар Постоловски, управител ГеоВИЛД МАК

  • Повеќе на оваа тема на официјалниот web портал на GeoWILD MAK!
  • www.Geowildmak.com.mk

А.Тушев, 22 Ноември 2010

Водечкиот бренд во Гео-Технологиите – Leica Geosystems AG, ќе биде поблиску до своите локални корисници!

Отварање на компанија, авторизиран дистрибутер на Leica Geosystems AG!

На 31мај 2005 , во конференциската сала на ЕСМ се одржа семинар на кој беа промовирани новите технологии развиени од Швајцарскиот реномиран производител Leica Geosystems .

Повеке информации од овој настан погледнете на линкот на компанијата ГеоВИЛД МАК
www.geowildmak.com.mk

Се надеваме дека со постоењето на авторизиран дистрибутер, водечкиот бренд во Гео-Технологиите – Leica Geosystems AG, ќе биде поблиску до своите локални корисници!

31 Мај 2005

Можеби ве интересираclose