Tag Archives: Рекреација

Примена на GPS во рекреативно и професионално спортување

fitness-header-forerunner110

Глобалното позиционирање се повеќе навлегува во секојдневните активности на луѓето. Штом еднаш нашата 3D позиција (координати) на земјината површина е одредена, понатаму имаме низа од информации кои ни ги сервираат GPS уредите.
 Највидлив пример на успешно користење на GPS во спортот се веќе масовно користените GARMIN GPS часовници, кои на спортистите им овозможуваат мерење на брзината со која трчаат/се движат, должина на изминатата патека, споделување и анализа на податоците на online web апликација, или со еден збор се што им е потребно да ја следат и анализираат својата состојба во реално време.

GARMIN GPS часовниците веќе ги имаме во продажба и во Македонија, а ги лоциравме на продажните места на www.GarminGPS.mk

Следното видео презентира дел од можностите … Интересно , погледнете …

www.GarminGPS.mk

Топографски карти како позадина на Вашиот рачен GARMIN GPS навигатор

Garmin_rasterMAP

Рачните GARMIN GPS/GLONASS уреди за теренска навигација се од голема корист, ако Вашата работа или хоби вклучува посета и движење по терени!
garmin_gpsmap64_page-topo-europakarte-1Напреден, цврст дизајн, екран на допир или со копче за управување, можност за  Камера, инсталирани дигитални топо мапи, барометарски altimeter, 3-axis електронски компас, wireless data sharing, touchscreen, high-sensitivity GPS ресивер со овозможени WAAS /EGNOS, колор дисплеј, microSD™ картичка. Некои модели имаат и можност за Внесување на скенирани растерски подлоги! Импортирање на сателитски снимки BirdsEye™ Satellite Imagery дирекно во уредот!

GARMIN GPS навигација за секоја потреба … сигурно до целта!
www.GarminGPS.mk / 078 306 200 / info@garmingps.mk

Можеби ве интересираclose