Tag Archives: Геодети

Годишно Собрание на Комората на Геодети

sobranie seminar komora geodeti georeport

Редовно Годишно Собрание на Комората на Овластени Геодети на Република Македонија ќе се одржи  на 01 Јуни 2013 година во хотел Сириус, Струмицa.

Работниот дел на Собранието се состои од два дела, информираат од Комората.
Во првиот работен дел на Собранието, претставници на Комората на овластени геодети се овластените геодети вработени во трговските друштва эа геодетски работи;

Во вториот работен дел на Собранието, претставници на Комората на трговци поединци овластени геодети и трговски друштва за геодетски работи се управителите на трговските друштва. Доколку, управителите не се во можност да присуствуваат, односно во име на фирмата присуствуваат овластените геодети вработени во фирмите, потребно е овластените геодети да имаат обезбедено полномошно, потпишано од управителите на фирмите, со печат од фирмата и заверено кај нотар.

Повеќе детали за Редовното годишно собрание погледнете на официјалната страница на Комората на Геодети – www.komora-geodeti.mk


[google-map-v3 width=”100%” height=”250″ zoom=”12″ maptype=”roadmap” mapalign=”center” directionhint=”false” language=”default” poweredby=”false” maptypecontrol=”true” pancontrol=”true” zoomcontrol=”true” scalecontrol=”true” streetviewcontrol=”true” scrollwheelcontrol=”false” draggable=”true” tiltfourtyfive=”false” addmarkermashupbubble=”false” addmarkermashupbubble=”false” addmarkerlist=”Strumica, Macedonia{}1-default.png{}Hotel Sirius, Strumica” bubbleautopan=”true” showbike=”false” showtraffic=”false” showpanoramio=”false”]

6 МАЈ – Ден на Геодетите во Република Македонија

photo

ПО ПОВОД ГОДИШНИНАТА ОД ВОСТАНОВУВАЊЕТО НА ДЕНОТ НА ГЕОДЕТИТЕ ВО РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА И ПЕТГОДИШНИНАТА ОД ФОРМИРАЊЕТО НА КОМОРАТА НА ОВЛАСТЕНИ ГЕОДЕТИ, Комората на Овластени Геодети на Република Македонија упати Честитка до сите колеги и пријатели,

ОД ИМЕТО НА УПРАВНИОТ ОДБОР НА КОМОРАТА И ОД СВОЕ ЛИЧНО ИМЕ, ПО ПОВОД ПРАЗНИКОТ: “ДЕНОТ НА ГЕОДЕТИТЕ 6-ти МАЈ ВО РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА”, КАКО И ПО ПОВОД “ПЕТГОДИШНИНАТА ОД ФОРМИРАЊЕТО НА КОМОРАТА НА ОВЛАСТЕНИ ГЕОДЕТИ”, УПАТУВАМ ИСКРЕНИ ЧЕСТИТКИ ЗА ДОБРО ЗДРАВЈЕ И ПРОФЕСИОНАЛНИ УСПЕСИ ДО СИТЕ КОЛЕГИ-ГЕОДЕТИ ВО РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА, А ОСОБЕНО ДО ОВЛАСТЕНИТЕ ГЕОДЕТИ. 


ВОЕДНО, ЈА КОРИСТАМ ОВАА ПРИЛИКА ДА ИМ СЕ ЗАБЛАГОДАРАМ НА СИТЕ КОЛЕГИ, КОИШТО СЕ ДЕЛ ОД ОВАА ФЕЛА И КОИ СО СВОЈОТ АНГАЖМАН ОСТАВИЛЕ ПЕЧАТ ВО ОБЛАСТА НА ГЕОДЕЗИЈАТА ВО МАКЕДОНИЈА.

Со почит,

Претседател на Комора
на овластени геодети на РМ
………………………………
м-р Борис Тунџев, дипл.геод.инж с.р

Можеби ве интересираclose