Прослава на “5-ти Март 2012 година – Денот на европските геодети и Геоинформации” , а во чест на 500 години од раѓањето на познатиот картограф Герхард Крамер Меркатор

MERCATOR MAP

По повод одбележувањето на прославата “5-ти Март 2012 година – Денот на европските геодети и Геоинформации” со организирање на централна прослава во Брисел – Белгија, а во чест на 500 години од раѓањето на познатиот картограф Герхард Крамер Меркатор,
Комората на овластени геодети на Република Македонија како полноправна членка на Советот на Геодети на Европа со особена чест и задоволство, Ве поканува и Вие да присуствувате на пригодното одбележување на овој настан, којшто ќе се одржи на ден 01.03.2012 година (четврток) во хотел “ХОЛИДЕЈ ИН” – Скопје, со почеток во 12,00 часот.

Во склоп на овој настан за животот и делото на еден од основоположниците на картографијата ќе зборува проф. д-р Златко Србиноски од Катедрата за виша геодезија при Градежниот факултет во Скопје.

Согласно Програмата за континуирана едукативна настава за 2012 година ќе биде одржана и Првата едукативна настава со сопствена презентација од страна на м-р Хендрик Вестербек, претставник на Катастарот на Кралството Холандија.

АГЕНДА:
Четврток, 01.03.2012 год.
11,45 -12,00 Пристигање во хотел Холидеј Ин-Скопје (сала Милениум 2);
12,00 -12,15 Поздравен говор на Претседателот на Комората на овластени геодети на Република Македонија;
12,15- 12,45 “Герхард Крамер Меркатор – 500 години од раѓањето на големиот картограф” проф. д-р Златко Србиноски;
13,00-13,30 “Катастарот и геодезијата во ГеоИнформациските системи – предизвик за младите луѓе” м-р Хендрик Вестербек;
13,40-14,00 Делење на годишни Сертификати за посета на едукација за 2011 год.

Котизацијата за Овластените геодети за оваа едукативна настава е во износ од 500,00 денари.

Срдечен поздрав,

Претседател на Комора
на овластени геодети на РМ
…………………………………………………
м-р Борис Тунџев, дипл.геод.инж.

Поканата за 1-та едукативна настава за 2012 во .pdf можете да го превземете на линкот долу
ПОКАНА за 1-та едукативна настава за 2012 > превземи .pdf >

Повеќе за овој настан на Европско ниво на следниот линк
“Day of the European Surveyor and GeoInformation”

Можеби ве интересираclose