Легализација на земјиште по едно евро квадрат и без донесен ДУП

Никола Груевски

Во Законот за градба направени се повеќе значајни измени, изјави денеска премиерот Никола Груевски

-Една од клучните измени што на граѓаните им се овозможи откуп по едно евро за метар квадратен и на земјиштео кое се наоѓа под легализираниот објект за кое нема урбаистички план, односно кое не е опфатено со Деталниот урбанистички план, изјави Груевски.

Тој истакна дека измените се донесени поради тоа што во многу места во Македонија, особено, како што рече, во руралните средини нема донесено урбанистички планови.

-Тие се скапи за носење, претставуваат товар за општината. Веројатно ќе бидат донесени во некоја фаза, но не секогаш тоа може да се направи во време кога луѓето имаат можност да го легализираат земјиштето, истакна Груевски.

Можеби ве интересираclose