FB_IMG_1469813429392

Средби на УО на Комората со претставниците на приватните геодетски фирми

Врз основа на планираните активности на членовите на Управниот одбор на Комората на Трговски друштва за геодетски работи, согласно подолу прикажаниот Распоред на одржување на планирани состаноци со претставници на приватни геодетски Повеќе »

FB_IMG_1471179171432

АКН со свој тим на помош кај колега настрадан од поплавите

Директорот на Агенција за Катастар на недвижности со екипа од вработените денеска на помош во Стајковци, кај колега настрадан од големото невреме и поплава. Повеќе »

stajkovtsi poplava georeport

Комората на Геодети формира Солидарен фонд за настраданите

Членовите на Управниот одбор на Комората на трговските друштва за геодетски работи на 6-та вонредна седница, одржана на 12.08.2016 година, донесоа одлука за формирање Комисија за согледување на состојбата на тројца пријавени Повеќе »

katastar pomos poplavi skopje 2016

АКН волонтерски во акција за помош на настраданите

Вработените од Агенцијата за катастар на недвижности волонтерски се вклучија во акцијата за помош на настраданите жители од Стајковци и Сингелиќ. Информација превземена од профилот на Директорот на АКН г-дин Славче Трпески Повеќе »

poplava skopje zaobikolnica

Комора Геодети: Повик за пријавување и помош за штети од поплавата за настрадани колеги

Комората на трговски друштва за геодетски работи се приклучува на акцијата за обезбедување помош на настраданото население од поплавите и за таа цел ги повикува сите настрадани колеги, членки на Комората, коишто Повеќе »

Средби на УО на Комората со претставниците на приватните геодетски фирми

FB_IMG_1469813429392

Врз основа на планираните активности на членовите на Управниот одбор на
Комората на Трговски друштва за геодетски работи, согласно подолу
прикажаниот Распоред на одржување на планирани состаноци со претставници на приватни геодетски фирми,
Ве информираме дека точните информации за местата на одржување на состаноците ќе ви бидат
доставени најдоцна до понеделник, 22.08.2016 година.

– 23.08.2016 (вторник) во Гостивар 9.30 h; Тетово, Гостивар;

– 23.08.2016 (вторник) во Охрид 13.00 h ; Охрид, Струга, Кичево, М.Брод;

– 24.08.2016 (среда) во Битола 10.30 h; Битола, Ресен, Крушево, Прилеп;

– 24.08.2016 (среда) во Струмица 18.00 h; Струмица, Радовиш, Гевгелија, Валандово, Берово, Делчево;

– 25.08.2016 (четврток) во Велес 10.00 h ; Неготино, Кавадарци, Велес,Штип, Виница, Пробиштип, Кочани;

– 25.08.2016 (четврток) во Куманово 15.00 h ; Куманово, Кратово, Крива Паланка.

АКН со свој тим на помош кај колега настрадан од поплавите

FB_IMG_1471179171432

Директорот на Агенција за Катастар на недвижности со екипа од вработените денеска на помош во Стајковци, кај колега настрадан од големото невреме и поплава.

Комората на Геодети формира Солидарен фонд за настраданите

stajkovtsi poplava georeport

Членовите на Управниот одбор на Комората на трговските друштва за геодетски работи на 6-та вонредна седница, одржана на 12.08.2016 година, донесоа одлука за формирање Комисија за согледување на состојбата на тројца пријавени колеги, коишто се погодени од катастрофалното невреме со претрпени материјални штети по сопствениот имот.

Со цел да им се излезе во пресрет на пријавените колеги, членовите на Управниот одбор донесоа одлука за доделување на еднократна парична помош во вкупна висина од 120.000,00 денари на тројцанастрадани колеги и нивните семејства.

Катастрофалното невреме што предизвика поплави во Скопје и околината е повод за формирање на Солидарен фонд на средства од страна на членките на Комората, односно приватните геодетски фирми, чијашто првична употреба на собраните средства би била помош на колегите од геодетската фела, коишто се директно погодени со претрпени материјални штети од неодамнешното катастрофално невреме.

Членовите на Управниот одбор на Комората до сите Трговски друштва за геодетски работи, упатуваат препорака за уплата на донација на средства за Солидарниот фонд на Комората, во минимален износ од 2.000,00 денари во временски рок, заклучно со 19.08.2016 година (петок).

Уплатата на средствата е исклучиво на доброволна основа на сметката на Комората: 210 063 955 620 107, НЛБ БАНКА АД СКОПЈЕ, со цел на дознака: Донација на средства за Солидарен фонд.

АКН волонтерски во акција за помош на настраданите

katastar pomos poplavi skopje 2016

Вработените од Агенцијата за катастар на недвижности волонтерски се вклучија во акцијата за помош на настраданите жители од Стајковци и Сингелиќ.

Информација превземена од профилот на Директорот на АКН г-дин Славче Трпески

Комора Геодети: Повик за пријавување и помош за штети од поплавата за настрадани колеги

poplava skopje zaobikolnica

Комората на трговски друштва за геодетски работи се приклучува на акцијата за обезбедување помош на настраданото население од поплавите и за таа цел ги повикува сите настрадани колеги, членки на Комората, коишто се зафатени од катастрофалното невреме со претрпени материјални штети по сопствениот имот, слободно да сепријават на мејлот на Комората: info@geokomora.mk или на телефоните: 02/3220 449; 02/321 66 54 и 078/230 087, односно истите да бидат пријавени од страна на колегите, коишто имаат сознанија за погореспоменатите состојби.

Можеби ве интересираclose